5 Sfaturi pe care le-am ignorat pe durata sarcinii

Nici nu am născut bine și toți s-au dat atotștiutori. Sau, mai exact, toate…

1. Să naști natural, că acum toți medicii s-au șmecherit și te îndrumă să naști prin cezariană!

Am fost PRO naștere naturală până înainte cu 2 ore de a naște. Pe timpul sarcinii am fost nevoită să schimb 3 medici ginecologi, însă tuturor le-am spus că doresc naștere naturală. Dar, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, nici dorința mea de a naște natural nu a coincis cu decizia doctoriței care m-a asistat la naștere. În ultima clipă, doctorița a decis că riscurile sunt prea mari dacă aștept să nasc natural, fătul nefiind pregătit să iasă, deși în urmă cu câteva săptămâni era cât pe ce să apară înainte de termen. Și ce era să fac, să mă împotrivesc și să îmi pierd minunea? Dacă era o cezariană programată, fie era alegerea mea, fie era o problemă medicală, fie era vorba de confortul doctoriței. Nu a fost vorba despre un moft al meu sau al doctoriței, a fost vorba de un risc pe care nu mi-l asumam nici eu, nici doctorița și, cu siguranță, niciuna dintre persoanele care insista să nasc natural nu și l-ar fi asumat.

Toate cele cu care am vorbit și care au născut în ziua în care am născut și eu mi-au spus că au născut prin cezariană din cauze medicale. Că sunt și medici care optează pentru cezariană din alte motive decât cele medicale, este altă problemă. Pe timpuri, aparatura medicală nu permitea depistarea problemelor și a riscurilor unei nașteri naturale. Acum, niciun medic responsabil nu își poate asuma pierderea fătului sau a mamei dacă depistează o problemă, așa că aveți răbdare și cooperați cu medicul. Împreună veți lua decizia potrivită.

Dacă voi mai naște o dată, voi alege operația de cezariană. De ce să mai fiu tăiată și în altă parte?

2. Să faci baie des, ca, după ce naști, să îi placă copilului la baie!

Aberație mai mare nu am auzit. Ce treabă are una cu alta? Normal că mă spăl. Mai folosesc și gel de duș și ce mai e nevoie. Nu trăiesc în 1950 să mă spăl la lighean o dată la câteva zile. În plus, fătul stă bine mersi în lichid, deci sigur e obișnuit cu apa. Și cui nu îi place să facă baie? Aaa, că sunt copii care plâng la baie e cu totul altceva. Au ei un motiv pentru care plâng. Cel mai probabil, părinții au pus apă fierbinte, să îi scoată raci după baie. Alții au fost spălați brutal, masajul transformându-se în tragerea membrelor cu forță, să nu rămână copilul strâmb. Sunt tot felul de situații iscate din cauza părinților exagerați, dar, pe cuvântul meu de mamă, știu sigur ca bebelușilor le place la baie dacă temperatura apei e optimă și dacă tu, ca părinte, ești relaxat și fericit.

3. Nu lovi cu piciorul câinele sau pisica! Vei naște un copil păros.

Dacă ambii părinți sunt păroși, cum ar trebui să fie copilul. Cele care nu au animale de companie sau cele care nu le-au atins, și totuși au copii păroși, ce vină poartă?

Recunosc că am atins și pisica și câinele și am avut și arsuri (și ce mai arsuri!). Le-am spus tuturor că voi avea un copil care se va naște cu părul făcut codițe la cât de neglijentă am fost. Dar ce să vezi? Fiul meu are un par rar, fin, tinde să fie blond, chiar dacă am lovit și pisica și câinele și chiar dacă și eu și soțul meu suntem bruneți, cu părul des și firul gros. Și nu, nu îl voi lăsa chel acum, după ce a împlinit un an. Mă conving în timp cât de păros e. Cine știe ce gene a moștenit.

4. Să nu miroși florile că vei avea un copil însemnat pe față!

O persoană care iubește florile le duce instinctiv la nas pentru a le simți parfumul. Cum să nu mă bucur de mireasma lor? Majoritatea oamenilor au fața curată, fără semne. Oare nicio femeie însărcinată nu a mirosit vreo floare în 9 luni de sarcină?

Eu le-am mirosit pe toate cu bucurie. Și bebele meu nu are pete pe față.

5. Dacă întâlnești persoane cu handicap, să ții minte toate handicapurile văzute, să ți le spui în gând până la nu mai știu câte săptămâni de viață ale bebelușului, ca nu cumva să aibă acele probleme.

Oameni buni, calmați – vă! Pe vremuri, femeile nu călătoreau atât și probabil vedeau rar persoane cu nevoi speciale. În zilele noastre, asemenea persoane se pot întâlni la orice pas. Dacă mergi până la Mall, e imposibil să nu vezi câteva persoane speciale. Gravidele nu pot fi încuiate în casă.

Voi ce alte asemenea sfaturi prietenoase ați mai auzit în timpul sarcinii?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s