Ca mamă, mă ghidez după instinct. Atât!

Femeile au mereu un instinct după care se ghidează, dar, în momentul în care devin mame, femeilor li se accentuează acest instinct. Și nu prea dă greș, indiferent de situație, mai ales când este vorba de bebelușul lor.

Am fost norocoasă și bebelușul meu nu a avut probleme până în prezent. Sper să își păstreze imunitatea intactă și pe viitor.

În primele 3-4 luni, am fost lunar la un control de rutină, să fim siguri ca bebele se dezvoltă armonios. Deși am ales cu grijă un pediatru, am fost sfătuiă să îi dau ceaiuri și apă, că doar nu pățește nimic. Cum fața mea nu poate fi una zâmbitoare atunci când nu sunt de acord cu un „sfat”, cu siguranță am fost văzută că nu am fost de acord. Cu riscul că voi fi considerată nebună, i-am spus foarte clar că, deși utilizez o pompă pentru a extrage laptele, mi-am impus să nu îi dau copilului nimic altceva în afară de lapte matern până la împlinirea celor 6 luni de viață.

Un alt sfat, pe care l-am ignorat de când am născut, a fost acela de a nu alăpta cât timp sunt răcită și de a sta izolați de copil dacă eu sau soțul suntem răciți sau gripați. Cum să nu stăm lângă copilul care e dependent de noi? Am încălcat cu brio aceste sfaturi și ghiciti ce? Copilul nu a pățit nimic.

Alt sfat ignorat:”dacă bebele nu a făcut caca 3 zile, nu mai sta, dă-i ceai!”. Bine, a mai fost și varianta cu termometrul, pe care recunosc că am încercat-o, dar pe care nu o voi mai încerca pe viitor. Cui să îi explici că, la copiii hrăniți cu lapte matern, se poate întâmpla să nu aibă scaun câteva zile? Nu și nu, nu e bine. Am apelat totuși la Protectis, alternat cu Bonnisan, mai ales că eram în perioada cu colici, care, din fericire, nu ne-au dat bătăi de cap. Și nici de acea dată nu am apelat la ceai. Sâc, sâc, sâc!

L-am mai dus la control și înainte de a împlini 6 luni, să aflu ce opinie are pediatrul despre diversificare. Și am aflat, am luat schema, am pus-o în geantă și apoi la dosarul copilului, unde a și rămas. De acea dată am reușit să tac. Nici acum nu știu cum.

Și am mai întâlnit medici, am discutat, uneori am tăcut, alteori mi-am spus punctul de vedere. Am ascultat sfaturile tuturor, dar am făcut doar cum am vrut. De ce să nu fiu împăcată cu deciziile luate? Am acces nelimitat la internet, ma pot informa și pot disemina informația. Instinctul câștigă de fiecare dată.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s