Jucării pentru părinți

Cu toții ne dorim zâmbete nelimitate pentru bebelușii noștri și considerăm că achiziționarea unei jucării va ajuta la fericirea celui mic. Eu am tot spus că nu înțeleg de ce un copil ar avea nevoie de un munte de jucării și am ajuns cu soțul la concluzia că nu vom cumpăra multe jucării copilului. Și noi nu am cumpărat, iar casa este plină de jucării.

Bebe a beneficiat de multe cadouri și, fiind cel mai mic din familie, toată lumea îi mai cumpără câte o jucărie. A avut și noroc cu nașii și moșii care îl răsfață din plin. Avem jucării de toate felurile sau cel puțin așa considerăm noi. Cu toate acestea, bebe nu e prea atras de jucării și sunt sigură că toți bebelușii și copiii mici preferă obiectele reale în schimbul jucăriilor, căci sunt curioși și nerăbdători să afle utilitatea tuturor obiectelor de uz casnic.

Momentele în care bebelușul e atras de jucării sunt foarte puține, depind foarte mult și de gradul de activitate al copilului. Iubiriciul meu e curios să aspire, să ducă hainele murdare în mașina de spălat, să răstoarne coșul cu rufe, să deschidă sertare, să verifice prizele, să urce de o sută de ori treptele etc. Și, deși el are atâtea activități în palmares, sunt și momente în care mă gândesc ce jucării să îi cumpăr acum, când timpul începe să nu ne mai permită să ne jucăm foarte mult pe afară. Dar, sunt atât de multe jucării, iar ale lui sunt atât de diverse, încât parcă văd că nici de Crăciun nu va primi o jucărie de la mami și tati.

Până când va considera bebe că se poate juca mai mult cu jucăriile pe care le posedă, nu îmi rămâne decât să mă împiedic zilnic de ele prin casă, să mă așez pe vreo piesă de la lego și să le aranjez în fiecare zi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s