Primii muci

Imediat după vârsta de 1 an, ne-am confruntat cu primii muci ai bebelușului nostru iubit. Panicați, am reușit să ne păstrăm cumpătul. Primii muci au apărut la câteva zile după febră (39,4°C), febră care nu știm exact de la ce a apărut, deși am consultat vreo 2 medici pediatri. Deși a fost ridicată, consider că apariția unui incisiv lateral inferior a fost cauza. Să revenim la primii muci.

Cu 2 zile înainte de a începe să curgă mucii, bebe a fost cam înfundat noaptea, în sensul să avea o respirație greoaie din când în când. Apoi, într-o dimineață, imediat după ce s-a trezit, a strănutat și a început secreția nazală. Cum copilul nostru nu este deloc un plângăcios, starea lui nu a fost una cu mult diferită de cea de zi cu zi. În afară de secreții nazale mai mult sau mai puțin abundente, nu am avut probleme. În 3 zile, aproape că i-au trecut secrețiile nazale (despre care nu pot afirma că au fost frecvente). Apoi, ne-am urcat în mașină și am plecat vreo 2 zile la salină, fără a întreba vreun medic. Am citit și recitit diverse informații pe Internet și mi-am zis că nu are ce să pățească dacă îl ducem la salină.

Ajunși în salină, mă așteptam să înceapă secrețiile nazale să-și facă de cap și să-l văd pe iubirici cum își mănâncă mucii, pe care abia i-am șters pe toată durata răcelii. Surprinzător, după mai bine de 2 ore petrecute în salină, bebe nu a avut probleme cu secrețiile nazale. Doar noaptea a fost înfundat și nu a dormit prea bine, dar nu putem pune totul pe seama răcelii, mai ales că iubiriciul nu doarme bine cu noi în pat (și nici noi cu el) și aerul a fost foarte uscat în cameră.

Mucii s-au dus definitiv după o săptămână, fără să utilizăm medicamente. Dacă noi nu suntem PRO medicamente, nu cumpărăm toată farmacia pentru cel mic. Am utilizat de nici 5-6 ori apa de mare (spray). Am fi utilizat de mai multe ori dacă bebe ar fi stat și nu ar fi avut detector de spray care îi pornea lacrimile și țipetele instant. În timpul acesta, ne-am dat seama că bebe nu suportă să fie murdar (aspect știut și din timpul meselor). Cum simțea vreo secreție, cum folosea repede mâna. A stat și afară, îmbrăcat normal, că nu l-am putut ține în casă, și și-a mâncat și o mică parte din muci.

Acum, că am trecut cu brio de primii muci, sperăm să nu ne mai confruntăm prea curând cu alții.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s