Pe timpul nopții…descoperit

După baie, bebe este îmbrăcat în pijamale (o salopeta lejera), urcă singur treptele (cu unul dintre noi în urma sa) și se îndreaptă cumințel spre pătuțul lui. După ce este pus în pătuț, își primește laptele, apoi își ia suzeta și se foiește până când adoarme. Pozițiile de somn nu sunt tocmai confortabile din punctul meu de vedere, dar se pare că el doarme bine cu picioarele pe sus sau ghemuit ca o broscuță.

În sezonul cald, șosetele nu au făcut parte din garderoba lui bebe și ne-a fost teamă că nu le va accepta în zilele răcoroase. Ne-am temut în zadar. Bebe e cuminte și poartă șosetele, chiar dacă rareori le mai scoate. În prima parte a nopții, doarme fără șosete, fiind mai cald în cameră, însă apoi se trezește „încălțat” de unul dintre noi. Uneori, îl mai acoperim. Dacă ar fi după mine, ar trebui să fie acoperit tot timpul, dar mă abțin să îl acopăr fiind conștientă că sunt friguroasă.

În majoritatea nopților, bebe doarme neacoperit. Și doarme bine. Dacă ar simți vreun disconfort termic, cu siguranță s-ar trezi. Nu suntem disperați să înfofolim copilul așa cum se întâmplă în alte cazuri. Probabil că, dacă eram disperați, copilul dormea cu noi în pat, căci nu de puține ori am auzit că bebe trebuie să doarmă cu șosete și bine acoperit, cu noi în pat, să nu cumva să se descopere și să răcească.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s