Tot mai mulți bebeluși crescuți de părinți

În urmă cu 30-40 de ani și chiar mai curând, cei mai mulți bebeluși erau crescuți de bunici, încă din primele 3-4 luni de viață. Mamele care aveau serviciu nu puteau sta în concediu de maternitate ca acum, așa că, dacă nu locuiau cu părinții sau cu socrii, bebelușii stăteau departe de părinți, în alte localități, și erau crescuți de bunici.

Bunicii, cu mentalitatea lor, au crescut bebeluși și copii super înfofoliți. În plus, cei mici au mâncat tot ceea ce mâncau bunicii, că doar li „se făcea poftă” când se uitau cum mănâncă bunicii. Când mâncarea era prea tare, bunicile o „înmuiau” în propria salivă sau o „mărunțeau” cu dinții, apoi o dădeau bebelușilor să se hrănească. Unii bebeluși și copii erau chiar legați de pat pentru a nu se accidenta în timp ce bunicii munceau în gospodărie. Leagănul celor mai mulți bebeluși era postava, iar laptele de vacă era înlocuitorul ideal al laptelui matern/praf, încă din primele săptămâni ale bebelușului. Alăptarea era imposibilă cât timp bebelușii erau la câțiva kilometri de casa părinților, iar mașinile erau luxul luxului.

Și bebelușii de atunci astăzi au bebeluși sau copii pe care au ales să îi crească respectând recomandările recente de alimentație sănătoasă și nu numai. Bebelușii de astăzi sunt crescuți mai mult de părinți decât de bunici. Părinții de astăzi se bucură de primii pași ai copilului, de primele cuvinte rostite, de primele activități realizate, aspecte care erau trăite cu intensitate mai mică doar de bunici în urmă cu câțiva ani.

Implicarea părinților în viața bebelușilor pentru minim 2 ani de reflectă în comportamentul copiilor. Bebelușii au scăpat de înfășat, nu mai primesc mâncare „mestecată” în prealabil de vreo bunică sau de vreo mamă, sunt alăptați pentru o perioadă mai mare de timp, nu consumă hrană îndulcită sau sărată, se dezvoltă mai repede, sunt mai isteți etc.

Bunicii, dacă sunt în aproprierea copiilor, trăiesc cu mare intensitate primii ani ai nepoților, iubindu-i mai mult decât pe copii. Acum au ocazia să trăiască momente pe care nu le-au putut trăi alături de bebelușii lor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s