De la S, chiar XS, la L. Depresie grasă

Multe dintre mămici se simt cât tancul în timpul sarcinii și, mai ales, după naștere. Este destul de dificil să observi cum crește mărimea hainelor pe care le porți și cum hainele avute devin mai mult decât neîncăpătoare. Frustrarea este cu atât mai mare cu cât numărul kilogramelor acumulate a depășit cu mult kilogramele planificate inițial. Să ajungi să porți mărimea M sau L când în trecut intrai în haine XS este dramatic de-a dreptul. Te simți uriașă, neatrăgătoare, posesoarea unei grăsimi sfidătoare.

Acumularea kilogramelor este, fără doar și poate, o depresie „grasă”. Devii depresivă când te uiți în oglindă, când faci duș, când încerci periodic hainele din trecut și constați de fiecare dată că mai ai mult de slăbit, dar și atunci când vezi mămici cu un corp de invidiat.

Ai ține o dietă, dar cine are timp de dietă când abia ai 2 minute (dacă le ai) să înfuleci ceva. Ai merge la sală sau la masaj, dar ce te faci că nu are cine sta cu copilul. Ai face exerciții fizice acasă, dar mereu apare altceva mai important de realizat. Te consolezi cât de cât cu faptul că începe copilul să meargă și alergi toată ziua după el, ceea ce înseamnă că vei slăbi. Copilul merge, tu faci kilometri și realizezi că mai ai câteva kilograme care te deranjează. Începi să te obișnuiești, doar că, uneori, depresia grasă revine. Speranța moare ultima, așa că încă speri că, în timp, vei mai slăbi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s