Pregătiți și nepregătiți de Paște

Febră mare în jurul nostru! Paștele e pe vine. Am făcut și nu am făcut curățenie. Mai exact, am făcut curățenie, dar este iarăși un haos total peste tot prin casă. Probabil voi reuși să mai aranjez din obiecte și să aspir. Dar nu este o certitudine că voi reuși exact așa cum îmi doresc.

Am planuri multe pentru ziua de sâmbătă, când ar trebui să prăjituresc, să stau cu copilul, să fac ordine, să duc copilul la împărtășit, să vopsesc câteva ouă cu tehnica șervețelului, să fac o ciorbă copilului și ceva de mâncare pentru noi, adulții, etc. . Cam multe lucruri pentru o singură zi, dar, cel puțin, m-am gândit la toate.

Noroc cu mama și sora că prepară cozonac, pască, ouă, drob și sarmale și pentru noi, că altfel Paștele era o zi oarecare. Mergem la părinți, dar nu pot să nu am ceva dulce pe masă în cazul în care se ivește vreo rudă pe la noi. Ce e drept, intenția contează, doar că, mai presus de toate este copilul meu, care are nevoie în permanență de atenția mea, mai ales că îl supără gâtul de câteva zile.

Mi-am propus să nu mai spăl zilele acestea, doar că în fiecare seară a funcționat mașina de spălat haine din cauza problemelor de sănătate ale copilului care a tușit până când a vomitat tot ce a mâncat în timpul zilei.

Mi-am făcut multe planuri pentru Paște, am încercat și nu am prea avut succes în a respecta tradițiile specifice săptămânii de dinaintea Paștelui, vine Paștele, trece Paștele și voi constata că agitația interioară, cauzată de nemulțumirea că nu m-am organizat mai bine, nu își avea locul în decorul de Paște. Ouă nu am ascuns, iepurași nu am procurat, de haine noi pentru noi, părinții, nu am avut vreme, de obosit am obosit fără să existe rezultate notabile ale acțiunilor mele și, uite așa, m-a prins Paștele parțial pregătită.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s