Copilul crescut după cărți

Să îți crești sau nu copilul în funcție de informațiile din cărți este o alegere.

Eu sunt mai ciudată și, cu siguranță, fiecare mamă este ciudată în felul ei. Știu că îmi doresc un copil sănătos, educat, echilibrat, cu bun simț. Dar, copilul meu este unic, la fel ca fiecare copil din acest univers. Citesc cât să am habar despre anumite etape ale dezvoltării sale, însă, de cele mai multe ori, citesc pe diagonală și aleg să folosesc doar informațiile pe care instinctul le consideră potrivite pentru creșterea armonioasă a celui mai minunat copil din univers – copilul meu.

Mi se pare o nebunie să îți crești copilul ghidându-te doar după informațiile citite în cărți, dar mi se pare de-a dreptul iresponsabil să îți crești copilul ca acum 2-3, chiar 4 decenii, mai ales ca acum tehnologia permite o informare complexă.

Este datoria mea să ascult și să citesc. Responsabilitatea cea mai mare constă în selectarea informațiilor și în aplicarea lor. Fiecare medic, indiferent de specialitatea sa, are propriile credințe și opinii. Niciunul nu este perfect și niciunul nu deține adevărul suprem în materie de creștere și nutriție. De aceea, eu, ca mamă bună sau mai puțin bună, voi gândi profund și voi îmbina informațiile, voi încerca să fiu obiectivă și voi oferi copilului meu tot ceea ce eu și tatăl său considerăm potrivit.

Nu vreau să fiu prea strictă, nu vreau să îi învinovățesc pe autorii cărților citite pentru insuccesele mele ca mamă. Vreau să fiu principalul responsabil pentru dezvoltarea completă a fiului meu. Nu vreau să cad în extreme, să devin fie prea dură, fie prea permisivă. Vreau ca iubitul meu fiu să fie sănătos și fericit. Sănătatea i-o dă Dumnezeu, iar eu am grijă să i-o mențin, în timp ce fericirea i-o oferim noi, părinții, bunicii, verișorii, toți cei care îl considerăm o minune.

Nu există mamă ideală, nu există carte ideală, dar există copii ideali și aceia sunt copiii noștri. Să îi îngrijim cu iubire și vor dărui iubire! Să îi respectăm și vom primi respect!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s