Sărbători în familie, fără stat în bucătărie

De sărbători, evit cât se poate risipa alimentară. Nu îmi place să gătesc în exces, să fac abuz de mâncare sau să arăt că îmi permit o masă îmbelșugată. Momentan, nu este cazul să gătesc prea multe de sărbători. Cât timp există carne și prăjituri, nu avem alte nevoi alimentare. În plus, de sărbători, mergem pe la părinți. Suntem norocoși că locuiesc în apropiere, așa că profităm.

Am mâncat peste tot, numai nu acasă. În prima zi de Crăciun am cules urzici, iar, în cea de-a doua, am făcut o ciorbă delicioasă de urzici, dis-de-dimineață.

Pentru iubirici a fost obositor, a avut un program mai haotic, dar și-a revenit rapid. N-a lipsit somnul de după-amiază și nici ciorba sau supa de zi cu zi. Pentru noi a fost bine. Am mâncat, ne-am odihnit, am cerut zăpadă și n-am primit.

Cu siguranță, am fi putut opta pentru sărbători departe de casă, iubiriciul nefiind un copil problemă, de obicei. Am preferat să evităm însă aglomerația, să ne bucurăm de liniște și de momentele petrecute împreună într-un mediu iubit de toți.

Revelionul îl vom sărbători la fel, refuzând orice ofertă de a petrece în vreun restaurant, departe de cel mic. Unii ne înțeleg, alții se prefac că ne înțeleg. Nu este vorba de dependență vizavi de iubirici. Considerăm doar că momentele acestea nu ar trebui petrecute separat de el. Va crește rapid și nu vom mai avea șansa sărbătoririi prea multor evenimente împreună, așa că petrecerile dintre ani mai pot aștepta.

Ce poate fi mai frumos decât să ne bucurăm cu toții de familiile noastre, să uităm de grijile cotidiene, să ne iubim, să zâmbim, să ne răsfațăm după bunul plac?!

Sărbători cu bine!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s