„Dilicioasa” ciorbă de urzici

Iubiriciul a fost diversificat de la 6 luni și am încercat să îi ofer cât mai multe fructe și legume, pentru a se obișnui cu gusturile. Pe parcurs, am renunțat la multe dintre ele, pe motiv că noi nu le agreăm, iar copilul mănâncă ce vede că mâncăm. În plus, nu am timpul necesar pentru a găti toată ziua și nici nu îmi place să arunc mâncarea.

De exemplu, la spanac am renunțat cât de cât. Rareori prepar spanac. Primăvara însă, iubiriciul e obișnuit să consume ciorbă de urzici, pe care o consideră „dilicioasă”. Sezonul urzicilor reprezintă un interes major pentru noi, mai ales că anul trecut am pus, de probă, urzici în lada frigorifică și am constatat că nu a fost o alegere rea, ci, din contră. Acum căutăm peste tot urzici pentru ladă.

Săptămânal, în sezonul urzicilor, ne hrănim, la prânz, cu ciorbă de urzici,mai ales că se prepară rapid și nu necesită multe ingrediente. Rețeta mea este simplă și gustoasă: călesc/înăbușesc praz/ceapă și morcov ras în puțin ulei cu apă, adaug orez și apă, apoi, după ce acestea sunt fierte, adaug urzicile și sos de roșii din cămara proprie. Până acum nu adăugam sare, dar acum pot pune puțină. Iubiriciul e super încântat de gustul acestei ciorbe. Soțul o mănâncă exact așa, eu îmi adaug oțet în porția ce mi se cuvine.

Indiferent ce mâncăm, încercăm să mâncăm cât mai sănătos, iar entuziasmul iubiriciului pentru mâncarea pe care i-o servesc este o dovadă a puterii exemplului. Mâncăm împreună și lăudăm de fiecare dată mâncarea.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s