Copilul se poate juca și cu aspiratorul de uz casnic

Nu este nevoie să îi luăm copilului aspirator de jucărie pentru a ne imita activitatea. Poate să folosească și aspiratorul de uz casnic și să fie de folos. Iubiriciul a fost tentat să aspire de mic și l-am lăsat să își facă de cap. Cum mă vede că intenționez să aspir, cum vine rapid să pornească aspiratorul și să aspire și el câteva secunde. Nu mai zic de aspiratorul mic, de mână, destinat firimiturilor și nu numai. Cum vede că face firimituri, cum aduce repede aspiratorul. Fie face singur curățenie, fie mi-l înmânează pentru a aspira rapid, să nu se împrăștie firimiturile. Rar, are voie să „biscuițească” în pat, căci deh, mă mai vede pe mine, o gravidă dornică de ronțăit. Dar, când are de gând să ronțăie ceva în pat, într-o mână ia aspiratorul și în cealaltă „ronțăiala”.

Am fost tentată, la un moment dat, să îi cumpăr chiar și o bucătărie. De jucărie, logic. Nu de alta, dar toate mamele se lăudau pe Facebook cu bucătăriile achiziționate pentru cei mici. Noroc că am renunțat la idee ca sigur dormeam cu ea în pat. Nu pentru că iubiriciul e entuziasmat să gătească, ci pentru că îi place să vadă toate jucăriile împrăștiate în jurul său. Și fix o bucătărie cu accesorii lipsea de pe parchet/pat/canapea. Sigur nu îi lipsește bucătăria proprie. Are acces la vasele lui și ale mele și le folosește în cazul în care dorește să bucătărească. Dacă nu, improvizează. Își face cafea până și în tomberonul primit la o mașină de gunoi (de jucărie, nu vă speriați!).

Am mai vrut o masă cu scule, adecvată vârstei sale. Doar am vrut. Ce să fi făcut cu ea când are scule adevărate care oricum sunt mai interesante. Ia cleștele tatălui său și cică taie vița de vie.

Mașină de spălat? Nuuu. O fi ea la modă în rândul copiilor, dar ce rost are dacă minunatul meu mă ajută să pun rufele în mașină, să le scot, să le întind?

Sunt multe electrocasnice și electronice pentru copii, dar parcă totuși mamele exagerează cu jucăriile. Copiii cer jucării, dar noi îi putem face să se răzgândească. Oricum, casele ne sunt pline de jucării primite, mai mult sau mai puțin utile. Copiii pot desfășura activități gospodărești fără a avea toate jucăriile din magazine. Noi ne-am descurcat fără să le avem.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s