
Tradiția spune că ouăle se vopsesc în Joia Mare, așa că ne-am conformat. Am pus niște foi de ceapă la înmuiat în apă încă de miercuri seara, iar joi am pregătit ouăle.
Am mers cu bucătarul meu minunat în grădină să culegem flori și frunzulițe diverse, am luat un dres și am îmbrăcat ouăle, apoi le-am pus la fiert în apa în care am fiert foile de ceapă cu aproape tot conținutul unui borcănel cu sfeclă roșie murată. Am optat pentru ouă vopsite tradițional pentru că tradiția trebuie continuată. Copilul meu a fost fericit cu adevărat fără să aibă ouă colorate multicolor, pastelate, cu diverse abțibilduri lipite. O să încerc mereu să îi arăt că frumusețea izvorăște din simplitate și că exuberanța nu denotă mereu liniște și fericire.
Au ieșit niște ouă super drăguțe, primele ouă vopsite de mine, dar și primele ouă vopsite alături de minunatul meu băiețel. Cu siguranță a participat activ și surioara din burtică.
Ouăle acestea sunt cele mai frumoase și cele mai îndrăgite, fapt pentru care iubiriciul spune tuturor că a vopsit ouă cu frunzulițe și floricele, apoi aplaudă cu entuziasm și strigă „bravooo!”.
În ziua de Paște, iepurașii vor avea de lucru. Vor ascunde niște ouă prin iarbă, chiar dacă în tradiția noastră acest obicei nu există. Dar, copilul abia așteaptă să caute ouă, că, deh, a văzut el într-o carte că iepurașii ascund ouă de Paște și de câteva zile tot ne spune că o să vină iepurașii la el.