Mami, sună pe tati! Acum, mami!

Nici bine nu pleacă soțul meu la serviciu, că iubiriciul mă pune să îl sun. Și dacă așa zice, de cele mai multe ori, nu pot să mă sustrag. Îl sun, pun telefonul pe difuzor (să evit spargerea sa din greșeală) și îi las să vorbească.

-Tati!

– Da, tati!

– Tati, vino acasă!

– Vin, tati, mai am puțin și vin!

-Acum, tati! Acum vino!

– Acum vin, tati!

-Mami, vine tati acasă acum!

Cam așa decurge dialogul dintre cei doi, după nici jumătate de oră de când tati ajunge la serviciu. Fericit că tati vine „acum” acasă, îi închide apelul și continuă activitățile matinale.

După un timp își amintește iar de tati, iar mă pune să îl sun, iar îl cheamă acasă. Cel mai grav este însă atunci când face prostioare și îl mai cert. Se pune pe plâns că vrea să vorbească cu tatăl său și nu se oprește până când nu îi spune:

-Tati, făcui postii (prostii), mă cetă (certă) mami!

Soțul meu îl întreabă ce prostii și el imediat îi spune tot. Apoi îi promite că va fi cuminte și o va asculta pe mami.

Tati trebuie sunat și după somnul de prânz, când iubiriciul se trezește mai indispus și tati nu se zărește în preajma sa. Atunci tati trebuie să stea în telefon, să nu cumva să închidă apelul. Nu e musai să îi vorbească, poate auzi sunetele din jurul său. Important este să știe că tati îi este alături. Și trec minute bune până când se lasă convins să închidă apelul de bună voie, căci altfel îl vom suna plângând pe tati de zeci de ori până când va înțelege că fiul său îl vrea aproape.

Un alt moment când vrea neapărat să vorbească cu tatăl său este atunci când face ceva de care este mândru: după ce pregătim o prăjitură, schimbăm lenjeria de pat, dăm cu aspiratorul etc. Tati trebuie să știe tot. Și, deși e măricel, nu are pretenții ca tati să îi aducă neapărat ceva când ajunge acasă. Dacă tati aduce legume sau fructe el este mega fericit. Dacă nu aduce, este la fel de fericit. Și, de când îl știe acasă, totul se învârte în jurul lui tati. Îl ajută în orice activitate, îl pupă de-l albește și, din când în când își amintește că anumite lucruri vrea să le facă doar cu mami.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s